A SZAKSZ elnöke már 2019-ben is valótlant állít, pedig tudomásul vehetné már, hogy nem aláírója a Kollektív Szerződésnek!

Dobi István ismét félrevezeti a dolgozókat, véleményem szerint ismét ordasat hazudik! Nem lepődöm meg ezen, nem ez az első valótlan állítása, mellyel megtéveszti a dolgozókat, azt sugallja irányukban, hogy eljött a világvége!

A SZAKSZ honlapján sunyi KSZ módosítást említ, annak ellenére, hogy a módosításról a SZAKSZ is megkapta a tájékoztatást a dolgozókkal egyetemben!

Szánalmasnak nevezem ezt a kijelentést, pedig tudomásul kellene már vennie Dobinak és a sleppjének, hogy nem jogosultak a KSZ aláírására, hiába próbálják ezt sugallni a dolgozól irányában.

A SZAKSZ  előttem  és sok dolgozó  előtt már bebizonyította, hogy érdekvédelmi megnyilvánulásai semmire sem vezettek, csak arra, hogy megosszák a dolgozókat.

Megalakulásukkor ígértek fűt-fát, 25.000 ft év végi pénzt, megígérték, hogy a cég 50.000 ft ot fog fizetni minden dolgozónak, 15%-os lesz a béremelés, stb. Ezekből természetesen nem lett semmi, maradta a SZAKSZ 2000 ft-os csomagja és kész! 

Aztán  jött az Üzemi Tanács mizéria, amiben még a bíróságon is veszítettek jogerősen! A bíróság megállapította, hogy nem volt törvényes az eljárásuk! Az FDSZ már az elején azt hangsúlyozta, hohy a SZAKSZ eljárása nem törvényes és véleményünk szerint semmi másra nem szolgál, mint "látszatkeménykedés" és látszat-érdekvédelem"! 

Véleményem szerint és sok kolléga véleménye szerint is ez be is bizonyosodott azzal, hogy a bíróság által megállapított törvénytelen eljárásuk után nem kezdeményezték a törvényes eljárást! Pedig annyira hangoztatták előtte, hogy nagyon fontos ez a dolog! Törvényesen nem fontos Raposa? Törvényesen nem fontos Dobi Pista?

Persze, elkövetem azt a hibát, hogy szidom Raposát, pedig nem kellene, illetve nem ilyen formában! Mondom ezt azért, mert Dobi István már az elején kijelentette, hogy csak az ő szava számít, teljesen mindegy, hogy a többiek miben egyeznek meg, ha neki ez nem tetszik, akkor bizony érvénytelen a "megállapodás"!!!  És sajnos ezt meg is erősítették a céggel történő tárgyalásunk során! Semmit nem ér a szavuk, csak ha a Dobi rábólint!  Szerintem ez igazán szánalmas és megalázó!

Na, ehhez asszisztál Raposa és a többi képviselő,  illetve az önjelölt gittegyleti tagok! 

Jó lenne, ha felébrednétek és nem asszisztálnátok ehhez!

Mert mondhatja Raposa és Sipos meg a többi "nagyokos", hogy 2,5% a béremelés, de de tudjuk már, hogy nem mondanak igazat! Mert a béremelés nálunk mindig több volt, mint 2,5%, még akkor is, amikor Dobi a Volánoknál a mi béremelésünk mértékének még a nyomába sem ért! Raposa a 3 év alatt kb. 28% emelést kapott, siposostól, szabólacistól stb.stb.stb. Alapórabérről beszélek! Mert ebben sem mondták el az igazat!

Tehát, akkor azt már tudjuk, hogy a tárgyalás nem volt titkos, hiszen mindenki tájékoztatva lett róla, a SZAKSZ is!

Hazudik az, aki azt állítja, hogy a FDSZ és Tüke kötött-, vagy kötni fog olyan megállapodást, miszerint az önkéntes nyugdíjpénztár  pénzbeli kifizetése a béremelés része lenne! A SZAKSZ erre irányuló kijelentése szemenszedett hazugság, semmi másra nem alkalmas, hogy a dolgozókat ismét összeugrassza, elbizonytalanítsa! Aljas, szemét magatartásnak tartom a munkavállalók érzelmeinek -hazug állításokkal- történő felkorbácsolását egymás ellen, hogy pár taggal több legyen, teljesen mindegy, milyen áron! Ha ezt Dobi állítja, akkor ő hazudik, ha Raposa állítja, akkor ő hazudik! 

Mert lehet szépeket írni a V-Buszról, de valaki utánajárt ennek? Tegyétek meg, és elcsodálkoztok! A végkielégítésről, a sofőrhiányról, stb. Ha valaki egy kicsit is gondolkozik, akkor bizony a V-buszhoz többszörös túljelentkezésnek kellene lennie, most már csak az a kérdés, hogy miért nincs?

Messziről jött ember azt mond és azt hazudik, amit akar! És sajnos ezt sokan beveszik! 

 

Nem írtam alá semmilyen visszamenőleges hatályú megállapodást, eddig csak és kizárólag a decemberi önkéntes nyugdíjpénztári kifizetés lett módosítva, mert a jelenleg hatályos törvények alapján ez volt a legjobb megoldás arra, hogy a dolgozók a a legtöbbet kapják belőle és ne az állam vigye el adóba! 

De utánanézek, és megpróbálok majd egy olyan megállapodást kötni, hogy a SZAKSZ tagok kapják a régi forma szerint! Persze ebbe a cég sem menne bele, mert nekik is az az elsődleges érdekük, hogy a dolgozó járjon a lehető legjobban és ne pár képzetlen-, felhatalmazással nem rendelkező és hőbörgő szakszervezeti vezető elképzelése valósuljon meg a dolgozók kárára!

Mert ugye azért hatalmas pofával osztották az észt decemberben is, hogy aztán itt nem lesz pulykapénz, mert milyen szemét a cég! Tették ezt annak ellenére, hogy a cég tájékoztatott mindenkit, hogy ki lesz fizetve csak később, egy "elszámolási probléma" miatt!

A FDSZ elfogadta ezt a választ és kereste a megoldást oly módon, hogy a dolgozók a kedvezőtlen adóváltozás miatti készpénzkifizetés esetén se szenvedjenek hátrányt a juttatás mértéke tekintetében! Ugyanígy járt el a Társaság vezetése is, akik szintén odatették magukat annak érdekében, hogy ezeket a pénzeket megkapjátok!

És meg is kapjátok, mindenféle hazug híresztelés ellenére! És nem a SZAKSZ intézte, hanem a Társaság vezetése és az FDSZ!

Sajnos, már látszik, hogy a SZAKSZ hazug és félrevezető magatartása meg fogja nehezíteni az idei bértárgyalásokat, ahogy tette ezt a tavalyi évben is!

Bármit is állít a SZAKSZ, semmi köze a Kollektív Szerződéshez, csak annyi, hogy tagjai is élvezik annak előnyeit! Javaslatot tehet a KSZ-re, ezen kívül más köze nincs hozzá!

Választanotok kell: Beálltok egy olyan szakszervezet mögé, aki eddig csak ígérgetett, eredményt nem tudott felmutatni, viszont nagyon sok esetben valótlan állításaival, hazugságaival félrevezette és összeugrasztotta a dolgozókat, vagy beálltok egy olyan szakszervezet mögé, amely fel tudott mutatni eredményeket, együtt tudott dolgozni a munkavállalól érdekében!

Döntsétek el a saját érdeketekben!

 

Hofekker Ferenc

vissza