Ez lett a vége!

Ez volt az egyetlen médiafelület, amelyik tárgyilagosan, az igazat megírva, objektíven tájékoztatta a közvéleményt! A többi-talán félelemből- nem igazán írta meg azokat a történéseket, melyeket kérdezett, meg is kapta rá a választ! Egy idő után még kérdezni sem kérdeztek! Kép:pecsistop.hu

A szakszervezeti vezető lenyomta a Tükét

 

A Tüke Busz kollektív szerződést kötött a dolgozókkal, béremelést és cafeteriát adott, a rebellis szakszervezeti vezetőt pedig visszavették. Cserébe a hallgatását kérték, így lett a decemberi buszmalőr "félreértések sorozata".

Megállapodott a Tüke Busz vezetése és a cég szakszervezete, illetve annak vezetője, Hofekker Ferenc. Nem titok: a kemény szavú szakszervezeti vezető hónapokig bokszolt a cég vezetésével. Ki is rúgták közben, de kölcsönös feljelentések és hosszú médiaháború után végül meglett az eredmény: egyértelmű győztesként került ki az adok-kapokból.

Megszületett a hónapok óta hiányzó kollektív szerződés, a dolgozók január elsejéig visszamenőleg 4, jövő évtől újabb, azonos mértékű béremelést kapnak. Hozzá cafeteriát, évi 200 ezer forintot. Január negyedikétől, szintén visszamenőleg Hofekker Ferencet is visszavették a céghez.

Cserébe a hallgatását kérte a társaság. Hiába kerestük, a szakszervezeti vezető elmondta: csak közösen nyilatkoznak ezen túl. A megállapodást egy boldog hangvételű közleményben pecsételték meg a felek, amely a megegyezésről, a dolgozók biztonságáról, az elért eredményekről és az utasok kényelméről szól.

A sorok között olvasva egyértelműen kiderül, hogy a komoly jogászi és teljes körű önkormányzati médiatámogatást élvező Tüke visszavonulót fújt.


Mint ismert: a botrány közvetlen kiváltó okai a december 22-23-ai tömeges buszleállások voltak, amelyek más tekintetben már egy a háttérben zajló folyamat eredményeinek, a jéghegy csúcsának számítottak. Az egyik önkormányzathoz közeli hírportálon - nyilván a cégvezetés és Hofekker beleegyezésével - erről azt írták: "a december 22-én történt buszos akció hátterében kölcsönös félreértések sorozata állt.

No comment. Egyelőre.

Forrás: pecsistop.hu

 

Hofekker

vissza