Idézet Pék Patriktól:Egyébként is, ki nem szarja le a Hofit, ha az öregasszonyok el tudnak jutni Kató-lakból az uránvárosi pijjacra!

Hogyan, milyen stílusban készítsünk fonódó hálózatot a pécsi adófizetők, a pécsi közösségi közlekedésért fizetők számára? Természetesen, csak némi erkölcsi felelősséggel! Az sem baj, ha megbukik a rendszer? Ki fogja kifizetni? Kép: Balla Pál Szeptember, Az öreg ház küszöbén

A címben szereplő szavak a PTKE egyik tagjától, Pék Patriktól származnak, aki a fonódó hálózat kialakításában oroszlánrészt vállalt és vállal. Ez nem is lenne baj, ha nem ebben a stílusban tenné!  Azok a személyek, akikett leöregasszonyoz, tisztes polgárai a városunknak, példás bérletvásárlók, akik nem a Tüke ingyenbérletével utaztak, mint a fent említett személy, és nem az az egésznapos tevékenységük, hogy az "uránvárosi pijacra" járjanak. A fent említett "Kató-lakot" pedig valószínűleg egy élet tisztességes munkájának eredményeképp vásárolták. Kikérem magamnak az édesanyám nevében ezt a stílust! Számomra elég megdöbbentő ez a viselkedés, ez a lealázó fogalmazás az idősebb hölgyutasok irányába. Abba bele sem gondol, hogy ezek az emberek lehet, hogy dolgozni mennek, vagy esetleg orvoshoz, talán az unokákra vigyázni, mert a gyermekeiknek dolgozni kell menni. De az is lehet, hogy csak sétálnának egyet a városban. Az életnek ezer arca van, amiből csak ez az egy ragadt meg az idős emberek kapcsán Pék Patrikban. 

Hogy mindenki értse; akinek idősebb hozzátartozója van, az "öregasszony", és Kató-lakká degradált lakásából csak arra terjed a napi igénye, hogy az uránvárosi "pijacra" eljusson. 

Ez volt a válasz arra a kifogásra, amiben szakszervezetünk jelezte a problémáit a fonódó hálózattal kapcsolatban. Persze, mi más stílusban gondolkodtunk, és nem értettük, hogy miért nem akarja megérteni a PTKE azt a szakmai álláspontot, amit mi képviselünk. Most már -ennek a hozzászólásnak kapcsán-tisztán látok! Engem le kell szarni, mert elmondom a kritikákat, a pécsi utast pedig le kell degradálni jó alaposan. Nem kellett volna! Már csak azért sem, mert Ők fizetik ki azt az áremelést, amit egy rosszul elkészített hálózat fog esetleg magával hozni. Szerintem borzasztóan aljas és erkölcstelen kijelentés volt, megsértve ezzel sok ezer embert a városban. Követelem, hogy Pék Patrik azonnali hatállyal kérjen bocsánatot az érintettektől, egy fizetett közlemény formájában. Addig, amíg lehet, önként!

 

 

vissza