Nézzünk együtt a tükörbe ... és utazzunk szívesebben!

Az országban egyedülálló kezdeményezéssel állt elő a Független Demokratikus Szakszervezet. Olyan interaktív kampányt indítunk, amelynek célja ezúttal nem a cég vagy a tömegközlekedés népszerűsítése, hanem hogy közelebb hozzuk egymáshoz a dolgozókat és az utasokat.

Nézzünk Együtt a Tükörbe! (NET) címmel indítunk kampányt. Tudomásunk szerint ez az első olyan kezdeményezés, amelyben egy szakszervezet hagyományos és közösségi média megjelenésekkel, valamint egyéb eszközökkel népszerűsít ? mégpedig nem egy céget vagy szolgáltatást, hanem a munkavállalókat!

 

Alapvető célunk az, hogy csökkentsük a konfliktusok számát az utasok és a dolgozók között. Egyrészt olyan tudnivalókra szeretnénk felhívni az utasok figyelmét, amelyekkel eddig valószínűleg nem rendelkeztek, másrészt pedig ahhoz kérünk tőlük segítséget: szerintük hogyan lássuk el jobban a munkánkat mi, akik a pécsi tömegközlekedésben dolgozunk.

 

Lássuk be: ha a cég és a város vezetése egy-egy döntést csak saját szempontjai szerint hoz meg, ha hiányzik az együtt gondolkodás, az nem biztos, hogy jó az utasoknak. A problémák pedig óhatatlanul nem a vezetők irodájában, hanem a buszokon dolgozókon csapódnak le.

 

Ezért most Önökhöz, pécsiekhez fordulunk. Szeretnénk eloszlatni néhány sztereotípiát, bemutatjuk a sofőrök, ellenőrök és műszaki dolgozók munkáját úgy, ahogy eddig csak kevesen ismerhették. Mindezt interaktív módon, mivel segítséget, visszajelzést is várunk, ezáltal közelebb hozva egymáshoz a buszsofőröket, az utasokat és a többi közlekedőt.

Természetesen mi sem vagyunk tökéletesek, ahogy az is biztos, hogy a pécsiek közül sokan nem tudják, milyen felelősséggel és nehézséggel kell megküzdenie a sofőröknek, vagy éppen a szerelőknek.

 

Az idehaza eddig példa nélkül álló projekttől azt reméljük, hogy kevesebb lesz a konfliktus az utasok és a sofőrök, utóbbiak és az autósok, általában a közlekedés résztvevői között. Ettől még biztosan lesznek viták, de ha az elképzelés beváltja a hozzá fűzött reményeket, ezeket könnyebben elsimíthatjuk a jövőben.

 

Ha a sofőrök, ellenőrök megértőbben fordulnak az utasokhoz, és azok egy része a dolgozókhoz, már elértük a célunkat, mert a dolgozók visszakapnak valamit a munkájuk megbecsüléséből és öröméből.

 

Mi a pécsiekért vagyunk, és töretlenül hiszünk abban, hogy sikerrel járunk, az utazás pedig mindenkinek nagyobb öröm lesz, és minden tekintetben közelebb hoz majd.

 

Kövesse figyelemmel munkánkat a kezdeményezés Facebook oldalán is:

 

https://www.facebook.com/nezzunkatukorbe

 

Hofekker Ferenc

elnök

vissza