A PTKE alelnöke, Roflics Gergő szerint idióták a Rózsadombon és Malomvölgyben lakók?

Érdekes hozzászólás jelent meg Pék Patrik a PTKE vonalhálózati referense Facebook oldalán, a Rózsadombról és Malomvölgyből-általunk sok éve tervezett-új járattal kapcsolatban. Úgy posztolták át nekem, mert bármit is írtam a PTKE oldalára, azonnal letörölték. Vajon miért? Viszont olvassák a honlapunkat. És kommentelik is, de elég érdekes módon!

A következő írást küldték át, amivel kapcsolatban Roflics Gergő leidiótázott!

 

 

Nyilván pénzt, fáradtságot nem kímélve mindenki tud a térképre vonalakat húzni, de ennek mind megvan az ára. A Szakszervezet - pfdsz cikk - javaslata pusztán a kertvárosi városrész legforgalmasabb megállóját, a Csontváry utcai megállót hagyná ki a reggeli csúcsban a sűrű, egyetemvárosi kapcsolatból. Ezzel nagyjából mindent elmondtam.

Ennek elébe mentünk, így szeptembertől az elmúlt évtized rapszodikus 15 perces járatkövetése helyett 7 percenként lehet majd javaslatunk alapján egy 55-ös buszra számítani a Csontváry utca és Egyetemváros között, a jelenleginél kevesebb költséget felhasználva, ám több hasznos férőhelyet biztosítva a dolgozóknak és az egyetemistáknak. Ha a pfdsz javaslata került volna bevezetésre, akkor 7 perc helyett 12-13 percenként, a Csontváry utcától maximum 20 percenként lenne autóbusz Egyetemváros fele iskolaidőszakban.

Továbbá a Fagyöngy utcából a Belvárosba 15 percenként induló autóbuszok helyett szintén 7 percenként indulnak majd a buszok a Belváros felé, továbbá közvetlen járat lesz Uránvárosba és este 30 helyett 15 percenként járnak majd szintén Rózsadombra a buszok a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület javaslatára.

Járatritkítás? Ugyan...
 
 
 
 
Roflics Gergő "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen
 
Roflics Gergő a PTKE (Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület) alelnöke a honlapjuk szerint. Én nem akarok felemelkedni az ő szintjére, ezért nem fogom idiótázni! Csak az a furcsa az egészben, hogy ami miatt leidiótázott, az sok száz ember kérése Rózsadombról és Malomvölgyből! Én csak tolmácsoltam, immáron itt is. Akkor kinek is szól az "idióta" jelző, Roflics úr?
 

Az idegen szavak gyűjteménye szerint az idióta jelentése: gyengeelméjű, nehéz felfogású, elmebeteg. A poszt szerint pénzt és fáradságot nem kíméltem a térkép rajzolásakor, pedig egyik sem kellett hozzá, csak némi értelem. És az utasok igényének szemléltetése.

Nem nagyon értem,hogy az általunk bemutatott járathoz milyen módon köti a Pék a Csontváry utcai megállót, de ezt betudom annak, hogy idióta vagyok. Ez a járat nem menne a Csontváry utca felé, arra az M55-ös járna, ahogy eddig is. Mivel nem arra jár, ezért kihagytam a Vásárcsarnok megállót is!

"Ezzel nagyjából mindent elmondtam"!

 

Most már csak azt nem értem, hogy mi köze van a belvárosi járatnak a Kürt utcához?

 

"Járatritkítás? Ugyan..."

 

Pék Patrik tervei a közösségi közlekedésről, elsősorban Kertvárosban:
 
"Azt el kell dönteni, hogy a politikailag amúgyis érzékeny szeptemberben beleállunk egy egy területenként változó mértékű teljesítmény-csökkentésbe, vagy kivárunk vele. Mennyire vehető vissza a kertvárosi járatok teljesítménye szeptembertől. Mennyire érzékeny időszak tehát választások előtt egy hónappal egy 25%-os ritkítást ráhúzni az utasokara a város legnagyobb lakótelepi részén. Ezt egy érzékeny időszakban meglépni (Önrkományzati választások előtt 4 héttel) mindenképpen veszélyes. Erre az illetékesek állásfoglalását kérem. Azt tudni kell, hogy ahonnan a menetrendi struktúrából kiszednénk teljesítményt az az ürögi rész és a kertvárosi körzetek (Fagyöngy utca, Malomvölgy, Aidinger út)."
 
 Forrás: Pék Patrik,  Pécs és Térsége Közösségi Közlekedésért Egyesület
 
"Járatritkítás? Ugyan... :) "
 
 

 
 
 
 

vissza