Hogyan kell közölni a munkavállalóval a rendkívüli felmondást?

Emlékszem még azokra az időkre, amikor fel akartak mondani a Munkavállalónak, akkor behívatta a főnöke, és közölte vele, hogy ezért vagy azért de megszűnt a munkaviszonya. Általában elhangzott egy-két biztató szó, bár nem sokat segített. A Tüke Busz vezérigazgatója-Árki Sándor- egy teljesen új módszert talált ki, ami mindent visz! Hiába, olyan jól mennek a dolgok, hogy erre is van ideje!

2014 november 10-én csörög a telefonom, melynek végén a titkárnő kellemes hangja búgott fel:

Szia. Át tudnál venni pár levelet amit a vezérigazgató úr írt?-kérdezte. 

Természetesen!-válaszoltam, majd pár perc múlva megjelentem a titkárságon.

Átvettem egy tájékoztatót, -mint az Üzemi Tanács elnöke- melyben tájékoztat a vezérigazgató, hogy 2015 januárjára jelölt ki egy időpontot az Üzemi tanács tájékoztatására, mely törvényi kötelezettsége, bár ennek nem igazán tett eleget a múltban. Láttam, hogy bent van az irodában, ezért kértem tőle egy korábbi időpontot. Tettem ezt azért, mert úgy gondoltam, hogy jó lenne a kialakult feszültségeket kicsit oldani a Munkavállalókban, jó lenne közösen együttműködve, közösen tájékoztatva a dolgozókat Karácsony előtt, megbeszélve az év végi jutalom kifizetésének a feltételeit, ahogy egyébként a bértárgyaláson írásban, szerződésben megállapodtunk.

Először is közölte velem, hogy nem haragszik, további jó munkakapcsolatot szeretne fenntartani. Meg is beszéltük, hogy december 5-re módosítjuk a megbeszélés időpontját, majd visszamentem a Titkárságra. Ott átvettem még egy fegyelmit az egyik Kolléga ügyében, majd átvettem az én meghallgatásom hangfelvételét, és aláírtam az arról készült jegyzőkönyvet. Amikor el akartam menni, akkor szóltak, hogy még van aláírnivalóm és elém tettek egy rendkívüli felmondásról szóló határozatot aláírásra, mely az én kirúgásomról szólt!

Pitiáner, szánalmas megoldásként értékeltem az eljárást! A vezérigazgató annak a tudatában játszotta el a -mennyire fontos a számomra a jó munkaügyi kapcsolat, nagyon fontos az Üzemi Tanács is, ezért meghívlak, mint ÜT elnököt januári tárgyalásra-, hogy tudta azt, hogy kirúgott!!!

Az egészben az a poén, hogy a meghallgatásomon el is mondtam, hogy számomra nem kétséges a fegyelmi tárgyalás kimenetele, hiszen perben állok a vezérigazgatóval. Sok milliós perben! Ennek ellenére ő vizsgálta ki az ügyemet, ő írta alá a rendkívüli felmondásomat.

Történt mindez 2014. október 10-én, a Tüke Busz zrt.-nél, melynek 100 %-os tulajdonosa a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Véleményem szerint miért történt?

Folyt. köv.

vissza