Béremelés a kormány álláspontja szerint!

Ki a jó Munkáltató és ki nem? Ezt döntse el mindenki saját maga, de azért vannak érdekes vélemények és ajánlások a Kormány részéről is! Vajon miért mostoha az állami-,önkormányzati alkalmazott? A kép forrása:hirkozpont.eu

Számomra érdekesen indokolt bérajánlást írtak alá tegnap a szakszervezetek és Magyarország Kormánya, mely a versenyszférára vonatkozna, amennyiben ezt a Munkáltatók betartanák! Ezen ajánlás szerint a Munkáltatók vegyék figyelembe a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének a mértékét, törekedjenek a Munkavállalók helyzetének javítására. Külön felhívja a figyelmet az ajánlás arra, hogy a nagy mértékű elvándorlás miatt sok helyen munkaerő-hiány keletkezett, ezért is fontos a béremeléssel ittmaradásra ösztönözni a dolgozókat!

Vajon akkor a Kormány, aki tudja és érzi az alacsony bérek veszélyét, a saját Munkavállaóit miért nem akarja megfizetni? Miért ajánl nulla közeli százalékot szinte minden állami-, önkormányzati tulajdonban levő Társaság a dolgozóinak?Számomra érthetetlen ez a hozzáállás. Különösen annak fényében, hogy ezen cégek Munkavállalói is inkább külföldön keresik a boldogulásukat egy jobb- és megbecsültebb élet reményében. Eltűntek a kórházakból az agyonhajszolt ápolónők, orvosok, eltűnnek a buszsofőrök, külföldön dolgoznak a renitenseknek és bűnözőknek kiszolgáltatott rendőrök és pedagógusok, elmennek a jó szakmunkások és elmegy mindenki, mert itthon nem jó! Közben a Kormány a saját maga által jóváhagyott bérajánlását nem fogadtatja el saját felügyelete alatt álló társaságoknál.

Csak halkan jegyzem meg: ebben az évben a minimálbér és a garantált bérminimum 5,7%-kal nőtt! 

 

 

vissza