Talán ez lehet a megoldás a Munkáltatók megmentésére, avagy ne ékeskedjünk idegen tollakkal!

A Szakszervezet tollaival semmiképpen! És egyik Szakszervezetével sem! Legyen az bármelyik az országban. Szerintem könnyen megoldható lenne az, hogy feloldjuk a feszültséget a tagok és a szakszervezet ellenzői, illetve a nem tagok között! Próbálja ki az, aki elég bátor! Vajon lesz ilyen ember?

Sokszor hallom azokat a véleményeket az egész országban, hogy a Szakszervezet nem csinál semmit, minden sz@r, inkább kilépek, stb. stb. stb.

Most nem akarom részletezni azokat a dolgokat, hogy aki a szakszervezetet fikázza tagként, az saját magát fikázza, mert a szakszervezet az tagokból áll, tehát ha szar a szakszervezet véleményem szerint, akkor  én magam is  szar vagyok! Aki meg nem tag, annak szerintem semmi köze hozzá, tehát inkább hallgasson!

Azokról is megvan a véleményem, akik nem tagok, inkább a háttérből csendben részesülnek azokból a plusz dolgokból, amiket a Szakszervezet ki tud alkudni. 

De a legnagyobb probléma az a pár lény, akik belülről-, vagy kívülről valamilyen indíttatásból csak fikázni tudják azoknak a munkáját, akik tényleg megpróbálnak tenni a minél jobb feltételek kialkudásáért. És ebbe a tevékenységükbe minden módszert bevetnek, nem idegen tőlük a hazugság, a csúsztatás, fenyegetés és az ehhez hasonló aljas eszközök bevezetése! 

Pedig tökéletesen egyszerűen meg tudják oldani saját problémáikat, és ilyen módon még jobban be tudnának vágódni a cégeiknél, a cégek vezetőinél!

 

Íme a recept:

2010-től fizessék vissza a Társaságuknak minazt a béremelést, amelyet a Szakszervezet munkája során kaptak!

Fizessék vissza az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást, amelyet a Szakszervezet alkudott ki számukra!

Fizessék vissza a Cafeteria juttatást, amit szintén a Szakszervezet alkudott ki a számukra!

Aki a Kollektív Szerződésben foglaltak miatt bármilyen kedvezményben, juttatásban részesült, fizesse vissza! (hűségjutalom, vizsgadíjak, jogsihosszabbítás, stb.)

Öt évre visszamenően nézesse vissza a menetlevelét, és fizesse vissza a rendelkezésre állási idő, pihenőidő alatt kapott bérét!

Az év végi jutalmakat, (melyeket már az év elején a Szakszervezet bértárgyaláson letárgyalt) fizesse vissza!

Adja vissza a családtagi bérleteket, és 2012 április 1. utántól fizesse ki eszmei értéken a Társaságnak a bérleteket, mert ezt is a Szakszervezet munkája eredményeképp tarthattuk meg, még annak ellenére is, hogy az országos jogosultságot elveszítettük! A Társaság az egészet el akarta venni, kivéve a dolgozóét!

Aki a Szakszervezet segítségével került ide a Társasághoz, az a belépése napjáig fizesse vissza az összes költséget!

Aki a Szakszervezet segítségével jutott előre a ranglétrán és ezáltal növekedett a jövedelme, a jövedelmének a különbségét fizesse vissza!

 

( Egy kis segítség a számoláshoz:

Cafeteria 2010-2014 ig évi nettó 200 ezer Ft, azaz 800.000 Ft

2014-2016 évi nettó 250.000 Ft ezer forint, azaz 750.000 Ft, azaz csak a Cafeteria okán fizessen vissza a Társaságnak 1.550.000 Ft, azaz egymillióötszázötvenezer forintot! Persze, azért ennek vannak járulékai is, amit a Társaság befizetett utána, azt is fizesse vissza!)

Az egyik kolléga visszafizethetné a fogsorát is! :)

Mert a Szakszervezet nem ér semmit!

Mondjuk a Szakszervezetnek ilyen emberekre nincs is szükségük.

Na, ezek után kíváncsi lennék arra, hogy azok közül, akik a Szakszervezetet támadják, bomlasztják vagy a létét megkérdőjelezik, hányan fogják visszafizetni a Társaságnak a fent felsorolt pénzeket, melyekhez a Szakszervezet révén jutottak! Hányan fognak leszámolni, mert a Szakszervezet segítette ide, járt közbe azért, hogy legyen munkahelye?

Tudom a választ! Senki!  

És ezekre az emberekre hallgatnak sokan!

 

 

vissza