Az ígért táblázat!

Elkészítettem a menetlevél kitöltési tájékoztatómat, ahogy én is vezettem a menetlevelemet anno akkor, amikor még buszókáztam! Ez teljesen törvényes és szabályos, ezzel meg lehet akadályozni azt, hogy esetlegesen törvénytelenül elvegyék a munkabért.

 
 
 
 
 
 
Indulás, érkezés vagy megálló neve
Érkezés Óra,perc
Indulás Óra, perc
Késés
 
 
 
 
 
 
 
 
Kertváros
22 40
22 40
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Telephely
22 50
22 50
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tárolótér
23 14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jelentések (időjárás, útviszonyok, tartozékhiány, eltérés, rendkívüli esemény, stb.)
 
A MENETLEVÉL LEADÁSÁNAK IDEJE: 23 óra 37 perc. A fordához képest 23 perccel többet dolgoztam.
 
 
 
 
 
 
Így gondoltam a menetlevél szabályos kitöltését! Arra is kérek mindenkit, hogy egy darab papírra írja fel saját magának a fellépések és az általa rögzített lelépések idejét és fizetéskor a bérpapíron ellenőrizze le. Amennyiben eltérést talál az elszámolásban, jelezze nekem a további jogi lépések megtétele érdekében.
A telephelyre érkezés ideje nem mindig egyezik meg azzal az idővel, amit az OBU jelez, mert gyakran a sorbaálláskor már kint az utcán regisztrálja a beérkezéseket, pedig még akár több tíz percet is kint kell állni. Azt az időt kell a menetlevélre írni, amikor ténylegesen a telephelyre értek. Tankolás és esetleges mosás után a tárolótérre érkezés ideje az, amikor beálltok a sorba. Utána el kell végezni a kötelező átvizsgálást, majd fel kell menni a diszpécserhez és ott rögzíteni a menetlevél leadásának az idejét! A 2012. évi I. törvény szerint minden olyan tevékenység munkának minősül, ami a munkavégzéshez kapcsolódik. A menetlevél leadása munkaköri kötelesség, tehát munkának minősül, ezért az erre fordított időt is ki kell fizetnie a Társaságnak. Felhívom a figyelmet, hogy az OBU adatait a Társaság ellenőrzi és ellenőrizni is fogja, amit a forgalmi vezető tájékoztatása is megerősített, ezért mindenki a tényleges időpontokat írja a menetlevélre, ne a fordán szereplő időket, még akkor is, ha előbb ér be a telephelyre, mert nincs forgalmat akadályozó tényező. Az is fontos, hogy a menetsebességet se lépjétek túl, mert a rendszerben ez is visszakövethető és egy esetleges túllépés miatt szankcionálható akár hónapokra visszamenőleg is!  Nem véletlenül hívom fel ismét -sokadszor- a figyelmet a szabályos munkavégzésre, mert egyedül abba nem lehet belekötni, az miatt nem érheti hátrány a dolgozót. Ismételten megkérek mindenkit, ha valakit jegyzőkönyvezésre hívnak, éljen a törvény adta jogával és kérjen jogi segítséget a jegyzőkönyvezéshez még az állomáson is a saját érdekében.

vissza