Fals információ terjesztése!

Több olyan jelzés érkezett felém, miszerint olyan információkat terjesztenek a cégnél, ami finoman szólva is aggályos, ne hallgassatok rá!

Még nem ellenőriztem a forrást, -a hitelességét nehéz is lenne bizonyítani- de olyan információk érkeztek felém, miszerint a Társaság  egy "dolgozója" részéről az a "kérés" fogalmazódott meg felétek, ha valaki előbb végez a fordában feltüntetett időhöz képest, akkor ne írja rá a menetlevélre annak leadásának idejét, mert akkor a Társaság úgy fogja leléptetni, mint ahogy a fordán szerepel.

Ha a fenti hír nem igaz, akkor tekintse mindenki tárgytalannak, de ha igaz, akkor az "információ" nem fedi a valóságot.

Bármelyik Társaság az elszámolásában csak a munkában töltött időt számolhatja el munkaidőnek a fő szabály szerint. Lehetnek olyan esetek, hogy pl: a munkáltató elenged bizonyos időre "ügyeket megoldani" és nem vonja le a munkaidőből, de a Ti esetetekben ez egy kicsit másképp működik.

Az elszámolásotok alapja a menetlevél, amely menetlevelet eseményszerűen kell vezetnetek és nem csak a Társaság miatt. A menetlevél valóságtartalmát más hatóságok is ellenőrizhetik, és ha ennek a tartalma nem egyezik meg a tényleges tevékenységgel, az nem igazán szerencsés. A Munkaköri leírásban is szerepel, hogy milyen módon kell a tevékenységeteket végezni, amelynek megszegéséért hátrányos jogkövetkezmény alkalmazható. Ezt a hátrányos jogkövetkezményt azonban nem csak a Társaság róhatja ki rátok, hanem más "hatóság, intézmény" is.

A fenti hír szerint a Társaság nem számolhatja el jogosan a lelépési időt a forda szerint akkor, ha már a menetlevelet leadtad. Tételezzük fel, hogy tíz perccel előbb adod le a menetlevelet, mint a fordában szerepel és elmész haza. Ha a Munkáltató ehhez képst még 10 percet rászámol, az csak látszatra előnyös a Munkavállaló számára, mert arra a napra 10 perccel több bért kap, viszont nincs erre jogalap. A probléma ott keletkezhet, ha pár hónap múlva valaki "véletlenül" felfedezi és visszaköveteli a dolgozótól a pénzt a Társaság. Ezen felül még "bércsalás" vétkét is ráhúzhatják a dolgozóra, ami akár elbocsájtáshoz is vezethet.

Megismétlem, amit eddig is mondtam: mindenki eseményszerűen vezesse a menetlevelét, még akkor is, ha azt hallja valakitől, hogy erre semmi szükség. Aki ezt állítja, az egész egyszerűen hazudik, nem a valós információt osztja meg a kollégájával, "beosztottjával," barátjával. Az sem baj, ha valaki korábban végez, de a menetlevelén ez úgy is jelenjen meg!

vissza