Válasz a SZAKSZ 2018. június 4-én kelt levelére!

Érdekes levél született részükről amire mindenképp reagálnom kell, csak a tisztánlátás végett!

A SZAKSZ elnöke írt egy levelet, amelyben azt állítja, hogy a demonstrációra szóló alírást azért nem gyűjtik tovább, mert én azzal vádolom őket, hogy "az aláírásgyűjtést végző kollégáink - tisztességtelen módszerekkel - fenyegetéssel próbálják rávenni a munkatársaikat arra, hogy az ívet aláírják."

Ezt semmilyen fórumon sem szóban, sem írásban soha nem állítottam, Dobi István SZAKSZ elnök kijelentését visszautasítom, és felszólítom arra, hogy ezt a kijelentését vonja vissza!

Kijelentésével ellentétben én azt állítottam, hogy "-elsősorban Főpályán- bizonyos SZAKSZ tagok fenyegetéssel, sértegetéssel próbálják a kollégákat rávenni arra, hogy írják alá a demonstrációs papírjaikat!"

Ezen kijelentésemet azokra az információkra alapoztam, amelyeket azok a Kollégák jelezték felém, akiket ezek az atrocitások értek. Többen jelezték felém, hogy amikor elutasították az aláírást, akkor sértő szavakkal illették Őket, burkoltan fenyegetéseket fogalmaztak meg velük szemben. Volt olyan Kolléga is, aki nem osztotta a SZAKSZ véleményét más kérdésekben sem, ezért pofánvágással fenyegette meg a munkatársa! 

Ez az agresszív, sértő és minden szervezet számára méltatlan és általam aljasnak tartott magatartás azonban nem ismeretlen a SZAKSZ köreiben. Ne sértődj meg kedves István, de erről én már 2017. december 6-án egy telefonbeszélgetés alkalmával már tájékoztattalak! Tájékoztattalak arról, hogy az "agitátorok" burkolt fenyegetéssel, sértegetéssel, a beosztásukat felhasználva előnyök ígéretével toboroztak tagokat a SZAKSZ soraiba! Tisztelet azoknak, akik önszántukból léptel át! Tájékoztattalak arról is, hogy az Állomásfőnökök, Vezénylő az új belépők elé tolták a SZAKSZ Belépési Nyilatkozatát, nem tájékoztatva Őket arról, hogy van egy másik szakszervezet is! Nem sorolom tovább ezeket a dolgokat, túl hosszú lenne!

Akkor Te megígérted nekem, hogy ezt a magatartást megszünteted, mert nem kell olyan alapszervezet, amelybe "kényszerrel" lépnek be a tagok, nem kellenek olyan tagok, akik ilyen magatartást tanúsítanak!

Ez a magatartásform tovább folytatódott a "fekete pólós" akció meghirdetésekor és tovább folytatódik a mai napig!

Különösen érdekes annak a fényében, hogy a SZAKSZ több fórumon nyíltan bírálta és elutasította ezt a magatartást több Közlekedési Központtal kapcsolatban!

És a Tüke Busznál ezt tavaly óta folyamatosan végzik - megspékelve azzal, hogy az egyik képviselőjük még a politikai kapcsolataival is fenyegeti a dolgozókat - annak ellenére, hogy ezt máshol a SZAKSZ látványosan elutasítja!

Képmutatásnak tartom ezt a magatartást, és nagyon sajnálom, hogy ilyen módon próbál érvényesülni szakszervezet! 

 

Hofekker

vissza